Expositie 4 en 5 november 2017 "Kerkje Middelbeers"

In het weekend van 4 en 5 november zijn mijn schilderijen te zien in "het Kerkje van Middelbeers", Willibrordstraat in Middelbeers. Ik exposeer dan samen met de volgende kunstenaars: Gill Gallandet Huet - bronzen beelden, Anouk Schaedtler - zeefdruk, grafiek en Marie-Louise Nijsing - fotografie.

Kunst10daagse

14 - 23 oktober 2016

Vanaf vrijdag 14 oktober is er werk van mij te bezichtigen in de vertrekken van Hotel Meijer in Bergen aan zee. Het werk is helaas foutief afgebeeld in de kunstcatalogus van de Kunst10daagse. 

Kunst10daagse, Bergen aan Zee

www.dekunst10daagse.nl

image004

Fresh Pro Award

9 juni 2016

Op de laatste dag van de lustrumexpositie van Portretschool Amsterdam heb ik van de vakjury, bestaande uit Sam Drukker, Koen Vermeule, Irma Braat, Jantina Peperkamp en Rogier Willems, de Fresh Pro Award mogen ontvangen voor mijn eindexamen stuk  "AT WORK".  Een prijs voor de meest getalenteerde afgestudeerde student van de Portretschool Amsterdam, lichting 2016 en eerder. Voor mij een ultieme erkenning van mijn werk!

Uit het juryrapport :"....In een veelheid van kleine bewerkte krantenartikelen becommentarieert Marijke Hegeman de wereld om haar heen. Tekenend, schilderend en met teksten werkend komt ze daarbij tot zeer rijk bewerkte en intense beelden. Sommige van haar werken hebben een extreem hoge kwaliteit refererend aan kunstenaars als Ronald Kitaj en Marcel van Eden en is de reden dat het totaal getoonde oevre wordt beloond. De jury was unaniem erg onder de indruk van haar kwaliteiten en ziet veel mogelijkheden voor deze kunstenaar. "

Portreschool Amsterdam

4 - 9 juni 2016

Expositie Loods 6, KNSMlaan, Amsterdam

www.portretschoolamsterdam.nl/workshops-portrettekenen-tijdens-tentoonstelling/

lustrum uitnodiging 4 juni 2016 1